Κυριακή 26 Αυγούστου 2007

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ-ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ

Όχι, δεν είναι μια άγνωστη διαβολική δύναμη που καίει την Ελλάδα. Δεν είμαστε εμείς τα αθώα θύματα που κάποιοι 'κακοί' αποφάσισαν στα καλά καθούμενα να κάψουν την ΄χωρα τους απ'άκρη σ'άκρη. Είμασε εμείς οι ίδιοι εδώ και δεκαετίες με τον ωχαδελφισμό μας, με τον μηδενικό αυτοσεβασμό μας και με την απίστευτη αλλαζονεία μας. Έχουμε αποπροσανατολιστεί από ό,τι είναι στα αλήθεια σημαντικό (π.χ. να αφουγκραστούμε και να συνταχθούμε με τις φωνές των δασοπυροσβεστών που εδώ και τουλάχιστον μήνες φωνάζουν για τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, να πάρουμε στα σοβαρά τη δύναμη της ψήφου μας που τόνοι αίματος έχουν χυθεί για αυτήν) και αναλωνόμαστε στο να παίζουμε παιχνίδια ο ένας στον άλλον, να χειροκροτούμε το κάθε ανίκανο που υποτιμά της νοημοσύνη μας και να κυνηγάμε τις ουρές μας. Και έτσι γινόμαστε συνένοχοι σε αυτό το απίστευτο έγκλημα (ή αυτοχειρία?).

Είμαστε ή όχι μια ήδη καμμένη χώρα?

Στις 16/9 θα το αποδείξουμε περίτρανα όταν θα βρεθούμε μπροστά στις κάλπες για άλλη μια φορά. Τότε θα μας έρθουν "όλα": ποιος βόλεψε ή είπε ότι θα βολέψει το ανηψούδι μας που ε, δε τα 'παίρνει καλά τα γράμματα και τι θα απογίνει αυτό το παιδί στη ζωή και άλλα τέτοια ωραία. Και έτσι απλά θα ξεχάσουμε αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή, γιατί στο κάτω κάτω, εμείς ζούμε στο διαμερισματάκι μας στην Αθήνα που τόσο ιδρώσαμε για να αποκτήσουμε (άσε που ακόμα το χρωστάμε) και άσε που ο μ*****ς απέναντι μας κόβει και τη θέα.. Άλλωστε έχει καλύτερα show στη tv.

Πριν βουλιάξουμε λοιπόν για άλλη μια φορά στους καναπέδες της αδιαφορίας μας και όσο το θέμα είναι ακόμα "καυτό", ας κάνουμε κάτι: ας βάλουμε τα μαύρα μας και ας κατέβουμε στο κέντρο της πόλης που ζούμε και ας περάσουμε το μήνυμα:
ΌΧΙ ΔΕ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΠΙΑ.
ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΡΩΤΑΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ:
ΓΙΑΤΙ;
έστω κι αν η απάντηση περιλαμβάνει και εμάς,
έστω κι αν η απάντηση δεν θα χαϊδέψει τ' αυτιά μας


Αναδημοσίευση αφίσας από το www.anadasosi.blogspot.com


2 σχόλια:

Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Ικαρίας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Ικαρίας είπε...

Καλώς όρισες στη blogόσφαιρα, τραυλό φίδι! Σε παρακαλώ, ανάγγειλε το blog σου με μήνυμα στο 'hikingIkaria" group και βάλε το στα links μαζί και το σχετικό Photoblog για το μάθουν τα μέλη, αλλά και για να πάρουν κάβο οι άλλες bloggers και να αρχίσει να διαδίδεται. Αυτά που αναγγέλεις είναι πολύ κοντά στο θέμα μας αυτές τις μέρες.
Άγγ.